Eksjö på fritiden

En viktig del av Eksjö kommuns attraktivitet utgörs av den breda kultur- och fritidsverksamhet som bedrivs genom ett engagerat och mångfacetterat föreningsliv, studieförbund samt genom fritidsgårdarna, sport- och fritidsanläggningarna, biblioteken, museum och kulturskolan.

Frilufts- och föreningsliv

Något av det bästa med att bo i Eksjö kommun är den ständiga närheten till naturen. Var du än bor har du skogen runt knuten. Ett aktivt friluftsliv stärker både kropp och själ. Du kan vandra på Höglandsleden, bada i någon av alla vackra sjöar, paddla kanot, fiska eller motionera vid någon av de motionsslingor som finns runt om i kommunen.

 

Besök gärna motionsgården Eksjö skidstuga, med eljusspår för jogging och längdskidåkning. I Ingatorp ligger Valbackens skidanläggning, där du vintertid kan åka utför. Vid Försjön hittar du lägergården Klinten med tillhörande naturreservat. I kommunen finns många möjligheter till cykelutflykter, både kortare och längre. Här finns även golfbanor och frisbeegolfbana.

 

Besök också gärna någon av våra fritidsanläggningar. Vi erbjuder bland annat simhall, sporthallar, ishall, skatepark, samt fotbollsplaner – både med naturgräs och konstgräs.

 

Eksjö har ett rikt och aktivt föreningsliv med närmare 300 föreningar inom olika områden. Här kan du engagera dig i en förening för just ditt intresse.

 

Kulturliv

Eksjö kommun har ett starkt kulturliv där både kommun och föreningsliv bidrar till att erbjuda ett varierat utbud av aktiviteter och evenemang. Eksjö Stadsbibliotek är ett välsorterat bibliotek med filialer i Ingatorp och Mariannelund. Eksjö museum är det stora lilla museet mitt i den unika trästaden, med konsthall och basutställningarna Eksjö genom seklerna, Albert Engström samt Smålands militärhistoriska museum.

 

I Mariannelund ligger Filmbyn Småland som består av en världsunik utställning om svensk barnfilm och tolv inspelningsplatser. I den interaktiva utställningen kan du uppleva inspelningsmiljöer från Astrid Lindgrens klassiska barnfilmer, till exempel Ronjas borg, Pippis kök och Emils snickerboa.

 

Eksjö kommun erbjuder alla barn- och ungdomar mellan 3–19 år undervisning vid Kulturskolan. Här finns möjlighet att lära sig att spela ett instrument, dansa, spela teater eller göra egen film. Förutom individuell undervisning deltar kulturskolans elever i allt från spel i orkester, medverkan i konserter till olika uppspel och föreställningar.

 

Upplevelser och evenemang

Om du tycker om ett rikt utbud av upplevelser och evenemang finns det mycket att välja på i Eksjö kommun. Visiteksjo.se är välfylld av upplevelser, aktiviteter och evenemang.

 

Vad vill du veta mer om?

En pojke och man spelar schack

Kontaktcenter

Till Eksjö kommuns kontaktcenter är du välkommen att vända dig för att få mer information om de kommunala verksamheterna och få vägledning till rätt verksamhet vid den kommunala organisationen.

Alternativ rubrik

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper

Eksjö kommuns kontaktcenter

Södra Kyrkogatan 4

Eksjo

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921