Flytta till Eksjö

Nyfiken på att flytta till Eksjö? Eksjö är platsen att bo för dig som uppskattar det stora i det lilla. Det stora i vår lilla storlek. En närhet som ger mertid. Mertid ger fri tid, mer tid över till annat i livet.

Nygatan, Eksjö. Foto: Åsa Johansson

I Eksjö blir de smala gränderna i den unika trästaden en del av din vardag, precis som de glittrande sjöarna, den sagolika naturen och, inte minst, de kluriga och påhittiga människorna. Engagerade människor som ständigt utvecklar både näringslivet och det levande utbudet av kultur- och föreningsliv. Vi som bor här är ungefär 17 000 personer. Tätorterna bildar ett pärlband längs riksväg 40, från Eksjö via Bruzaholm, Hjältevad och Ingatorp – ända till Mariannelund. Ja, här finns verkligen hela Småland runt knuten.


Eksjö är beläget i den nordöstra delen av Småland, mitt på småländska höglandet. Eksjö kommun ligger mitt emellan Malmö, Göteborg och Stockholm. Med närheten till grannstaden Nässjö, som är en knutpunkt för stambanan, tar du dig snabbt till de tre storstäderna. Närmaste större stad är Jönköping.


Här har vi samlat information som kan komma till nytta för dig under din första tid i Eksjö. För dig som fortfarande går i tankar om att flytta till vår vackra kommun hoppas vi att innehållet ska locka dig så att tanken övergår i handling...

Broschyr om att flytta till Eksjö

Informationen i broschyren finns även som text i sidorna nedan.

Vad vill du veta mer om?


Kontakta gärna Eksjö kommuns kontaktcenter för att få mer information om de kommunala verksamheterna och få vägledning till rätt verksamhet vid den kommunala organisationen.


Telefon: 0381-360 00

E-post: kommun@eksjo.se


Välkommen till Eksjö!

Kontaktuppgifter

Till Eksjö kommuns kontaktcenter är du välkommen att vända dig för att få mer information om de kommunala verksamheterna och få vägledning till rätt verksamhet vid den kommunala organisationen.

Flytta till Eksjö

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper

Flytta till Eksjö

Södra Kyrkogatan 4

Eksjo

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921