Naturupplevelser runt knuten

I Eksjö hittar du en naturupplevelse som passar alla. Ta med dig familjen och upplev den dramatsia förkastningssprickan Skurugata och njut av Skuruhatts fantastiska utsikt. Vandra genom Kvänsås berömda bokskog och övernatta vid Klintens naturreservat. Passa på att paddla kanot Länk till annan webbplats. på Solgenån. Här hittar du kanotistens smultronställen, kanske södra sveriges bästa kanotled – med hela Småland runt knuten.


Oavsett vilken naturupplevelse du är ute efter så är det en god idé att titta runt här på visiteksjo.se för att hitta kartor och ta reda på mer om olika naturområden och besöksmål.

Cykeläventyr runt knuten

Trakterna runt Eksjö erbjuder cykling för alla oavsett bakgund och erfarenhet. Att cykla på det Småländska höglandet är en spännande upplevelse där kuperade landskap och milsvida grusvägar kantas av vildmarksliknande natur, mysiga smultronställen och unik historia.

 

Kombinera besöket i trästaden Eksjö med citynära cykling, eller följ med på en tur genom Filmlandskapet Småland i Mariannelundsbygden och hör allt om inspelningarna av Emil i Lönneberga. Testa vad du går för i Högefälle Mountainbike Park eller planera en lugn dagstur längs Albert Engströmleden.

 

Oavsett vilken upplevelse du är ute efter så är det en god idé att titta runt här på visiteksjo.se för att ta reda på mer om cykelturer, leder och spårkartor.

Naturupplevelser runt knuten

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper