Bada i Eksjö

"Bada i Eksjö

Runt om i Eksjö kommun finns många fina badplatser. Flera av dem har härlig sandstrand och badbrygga. Vissa ligger i anslutning till campingar med aktiviteter, medan andra ligger avskilt med bara naturen runt knuten. Är du sugen på att bada inomhus finns Prästängens simhall på Storegårdsområdet i centrala Eksjö.

Karta till alla badplatser finns på eksjo.se. Länk till annan webbplats.


Lilla Bellen

Beläget i Bellö ligger Lilla Bellens badplats, avskild och inramad av småländsk skog. Den populära stranden har omklädningsrum och toalett. Badplatsen har en brygga och där finns även Solkiosken som har sommaröppet med kaffeservering. För mer information och kontakt se Solkioskens Facebook-sida. Länk till annan webbplats.


Långanäs

Strax väster om Eksjö, vid sjön Långanäs östra strand, ligger natursköna Långanäsbadet. Badplatsen har sandstrand med badbrygga och hopptorn. Det finns även beachvolleyplan, omklädningsrum, WC och en kiosk med spontana öppettider under sommarmånaderna. Läs om Kaffestugan vid Långanäsbadet som har sommaröppet.


Prästängsbadet

Några minuters promenad från Eksjö stadskärna ligger Prästängsbadet vid sjön Hunsnäsen. Badplatsen har sandstrand, handikappanpassad badbrygga, hopptorn och omklädningsrum. Det finns även en enkel gungställning och beachvolleyplan. I anslutning till badplatsen ligger Eksjö camping med kiosk, café, matservering, toalett, minigolf, lekplast, uthyrning av trampbåtar, kanoter och en mängd andra aktiviteter. För den som vill motionera eller gå en naturskön promenad rekommenderas ”Hunsnäsen runt” som är cirka 5,7 kilometer lång. Länk till annan webbplats.


Mellby badplats

Mellby badplats ligger vid västra stranden av sjön Solgen. Badplatsen har brygga, omklädningsrum, TC, volleybollplan och lekplats. Det finns även vindskydd och grillplats precis intill. Det går även bra att tälta där. Solgens båtklubb har sin hamn strax intill badplatsen. Badet är långgrunt och en underbar plats för både stora och små att njuta av.


Movänta

I östra delen av Hult ligger Moväntabadet vid sjön Försjön. Badplatsen har sandstrand, handikappanpassad badbrygga, lekplats och WC. I anslutning till badplatsen ligger Movänta camping med kiosk och servering, boulebanor, minigolf, uthyrning av kanot och roddbåtar. På gång- och cykelavstånd finns vidsträckta strövskogar att upptäcka.

För information och öppettider kontakta Movänta camping. Länk till annan webbplats.


Mycklaflon

I Gummarp (mellan Hult och Bellö) vid sjön Mycklaflon ligger natursköna Gummarpsbadet. Badplatsen har sandstrand, badbrygga, en liten lekplats och WC. I anslutning till badplatsen ligger Mycklaflons camping med kiosk, matservering, uthyrning av roddbåtar och kanoter. I närområdet ligger Norrsånna ekhage och naturreservat med en 1,2 km lång strövstig. Mycklaflon är också en populär fiskesjö.

För information och öppettider kontakta Mycklaflons camping. Länk till annan webbplats.


Spilhammarsbadet

Strax öster om Mariannelund ligger Spilhammarsbadet vid Södra Åsjön. Badplatsen är omringad av vacker natur och har sandstrand, handikappanpassad badbrygga, hopptorn, gunga, WC, TC och omklädningsrum. I anslutning till badplatsen ligger också Spilhammars camping som erbjuder uthyrning av kanoter och båtar. På gångavstånd finns film- och upplevelsecentrumet Filmbyn Småland.


På Eksjö kommuns webbplats finns information och öppettider till inomhusbadet Prästängshallens simhall. Länk till annan webbplats.


Lista med fler badplatser och Information om skötsel och vattenkvalité. Länk till annan webbplats.

Taggar

#bad&spa  #barn&familj  #natur  #sport 

Barn som badar vid en bryggaFörstora bilden

Kontaktuppgifter

Eksjö Tourist Center

meta fail

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921