25 juli 2024 till 27 juli 2024

Stora torget

Eksjö International Tattoo 2024

Under Eksjö International Tattoo kommer Stora Torget i Eksjö åter att förvandlas till en arena för unika musikupplevelser som inte lämnar någon oberörd.

Mer information finns på webbplatsen hos Eksjö International Tattoo och du kan köpa biljetter på Nortic.se Länk till annan webbplats. och inne på Eksjö museum och Tourist Center 0381-361 70 under deras öppettider.

 

Föreställningar 2024:

Torsdag 25/7 klockan 20
Fredag 26/7 klockan 20
Lördag 27/7 klockan 15
Lördag 27/7 klockan 20

 

Japanska arméns centralmusikkår

Vår mest långväga gäst. Musikkåren är en av Japans tre professionella militära band. Detta blir ett oerhört exotiskt inslag på det småländska höglandet! Värdigt och musik av högsta klass!

 

Marinens musikkår

En av tre professionella militärmusikkårer i Sverige. Musikkåren är stationerad i örlogsstaden Karlskrona och gästar ofta garnisonsstaden Eksjö. Musikkåren har sedan år 1680 levererat förstklassig musik till såväl det civila som det militära.

 

Finska Flottans musikkår

Stationerade i Åbo och är en av den finska försvarsmaktens professionella musikkårer. Kåren består av 32 yrkesmusiker och en värnpliktig trumsektion. Musikkåren lyder under det finska marinkommandot och bjuder allt som oftast på en riktig show!

 

Royal Band of the Belgian Navy

Royal Band of the Belgian Navy är en professionellt kår. Musikkåren grundades 1947, består av 36 militärmusiker som uppträder frekvent över hela världen och är också en av de ledande militära orkestrarna i världen. Deras repertoar utmärker sig genom många crossovers, från pop över jazz till vanlig storbandsrepertoar.

 

Helsingør pigegarde

Dansk ungdomsmusikkår, bestående av enbart flickor. Kåren grundades 1957 och har cirka 100 medlemmar totalt. En vacker och värdig representant för Helsingör och Danmark med vana att uppträda över hela världen.

 

Hemvärnets musikkår Eksjö

Eksjö International Tattoos husband, har medverkat under alla tattooer som genomförts i Eksjö sedan starten. Kåren är en av 25 hemvärnsmusikkårer i Sverige och medverkar regelbundet vid militära ceremonier både i Eksjö och på andra platser, bl a högvakten i Stockholm. Musikkåren står årligen för musiken vid vaktparaderna i Eksjö.

 

The Massed Band of Caberfeidh Pipes and Drums tillsammans med White Rose Highland Dance Company

The Massed Band of Caberfieldh Pipes and Drums kommer från Storbritannien. Med säckpipor och trummor sätter de tattooets klassiska prägel. I tjusiga uniformer och maffiga säckpipor gästar bandet Eksjö för första gången. Med sig har de White Rose Dance Company som tidigare framfört sin traditionella skotska dans på Eksjö torg.

 

Drilltropp ur Wachbataillon Berlin

Drilltroppen består av soldater och officerare vilka erbjuder vapenexercis av högsta klass. Wachbataillon Berlin medverkar regelbundet vid officiella statsbesök, militärbegravningar och andra militära ceremonier.

 

Niklas Asknergård (solist)

Niklas är en svensk musikalartist. Han har medverkat i en lång rad musikaler i såväl Sverige som i London. I svensk tv har vi sett honom i bland annat Melodifestivalen och Allsång på Skansen.

 

Sofie Carme (konferencier)

På vardagarna jobbar Sofie som programledare på P4 Jönköping. 2022 genomförde hon uppdraget som konferencier som om hon vore en av artisterna och på ett mycket uppskattat och professionellt sätt. Vi undrar inför 2024, har hon övat in en ny låt på näsflöjten?

Taggar

#barn&familj  #kultur  #musik&festival 

Kontaktinformation

Sven-Olof Klasson

Gruppbiljetter, sponsorer, samarbetspartners.

Webbplats

meta fail

Alternativ rubrik

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper

Eksjö International Tattoo

Stora torget

Eksjo

long: 57.669543 Lat: 14.9708209