Upplev Eksjö

Gör en dagsutflykt till den unika trästaden Eksjö! Med fler än 50 kulturminnesmärkta byggnader är det en av Europas bäst bevarade trästäder. Besök även Filmbyn Småland i Mariannelund där lekfullhet och nostalgi utlovas i en utställning skapad kring Astrid Lindgrens kända filmer.

Människor som går stadsvandring i trästaden Eksjö

Eksjö – den unika trästaden

I Gamla stan väntar historiska miljöer runt varenda knut. Kullersten som leder in bland solvarma träväggar, knarrande portar och oregelbundna gränder. Innergårdarna, som många är öppna för allmänheten, har mycket att berätta om hur livet en gång såg ut i Eksjö. Garverier, skomakare och slaktare är i dag utbytta mot caféer, restauranger och småbutiker – men känslan av svunna tider lever än.

Trästaden upplever du antingen på egen hand eller genom en stadsvandring. Läs mer om stadsvandringarna eller ladda ner appen Telling Eksjö Länk till annan webbplats..

Tjej på Pippis häst

Filmbyn Småland

Kliv in i filmens värld i en magisk utställning skapad i Astrid Lindgrens anda. Här får du uppleva scener och originalrekvisita från klassiska barnfilmer som Emil i Lönneberga, Alla vi barn i Bullerbyn och Pippi Långstrump. Prova även att sjunga till filmmusik och skapa egen film.

Inne i Filmbyn Småland finns en köttbullerestaurang och souvenirshop och utanför finns en upplevelseskog med lekplats, parkourbana och frisbeegolfbana. Runt knuten hittar du kända inspelningsplatser, såsom Katthult och Bullerbyn. Se mer av Filmbyn. Länk till annan webbplats.

Eksjö Tourist Center

Österlånggatan 31, Eksjö

Alternativ rubrik

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper

Upplev Eksjö

Norra Storgatan 29 B

Eksjo

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921