Evenemang i Eksjö 2022

Välkommen att uppleva Eksjö – mat, musik, marknader och mycket annat! Här persenteras de största evenemangen, men många fler finns att hitta på sidan "Evenemang".

Eksjö matfestival

Andra helgen i juni fylls Stora torget i Eksjö med mat och dryck från när och fjärran när Eksjö matfestival går av stapeln. Det blir marknadsstånd, foodtrucks, öltält, föreläsningar med mattema och mycket annat.

10–11 juni klockan 10–18 och 12 juni klockan 10–16.


Musik på Museigården

Under tre sommarkvällar med start den 12 juli förvandlas Museigården i Eksjö till en festplats fylld av musik och glädje. Artister på scen:

12 juli – Louise Hoffsten

19 juli – Uno Svenningsson

26 juli – Patrik Isaksson

I juni anordnas även Musik i Herrgårdsparken, Mariannelund:

28 juni – Ebbot Lundberg

Samtliga spelningar startar klockan 18.30.


Eksjö International Tattoo

Under Eksjö International Tattoo förvandlas Stora Torget i Eksjö till en arena för en unik musikupplevelser som inte lämnar någon oberörd. Tattoo är en pampig musikalisk uppvisning, med rötter i militärmusiken, som passar hela familjen.

Fyra föreställningar under tre dagar, 28–30 juli.


Eksjö stadsfest

Smålands största och skönaste stadsfest Eksjö Stadsfest arrangeras inne i centrala Eksjö – mitt i den unika trästaden! Sveriges artistelit och lokala talanger uppträder på flera scener i Gamla stan – en upplevelse för hela familjen! Anders Bagge, Newkid, Sven-Ingvars, Shara Hotnights och Nicole Sabouné är bara några av alla artister som du kan se!

26–27 augusti.


Eksjö julmarknad

Landets mest stämningsfulla julmarknad som traditionsenligt utspelar sig mitt i den unika trästaden. Du förflyttas till en marknadsdag för 100 år sedan – känn doften av glögg och stöpta ljus, lyssna till klappret av hästhovar mot den hårda snön och se hur gediget hantverk utövas. 

3–4 december.


Klicka runt på sidan för att hitta boende, restauranger och andra sevärdheter inför ditt besök i Eksjö.

Kontaktuppgifter

Eksjö Tourist Center

Alternativ rubrik

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper

Evenemang i Eksjö

Norra Storgatan 29 B

Eksjo

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921