Vandra Emilleden

Emilleden är en 40 kilometer lång vandring runt i bygden med utgångspunkt från Mariannelunds eller Lönneberga hembygdsgårdar. Vandringsleden är markerad med blå färg och skyltad med en blå känga.

Emilleden startas bäst från Mariannelunds eller Lönneberga hembygdsgård, där det finns gott om parkeringsmöjligheter. Du väljer om du går hela sträckan på cirka 40 kilometer, med eventuell övernattning, eller delar upp sträckan och viker av vid Djursbo.


Under 1800-talets senare del lämnade många bygden med hopp om ett bättre liv i Amerika. Nedlagda små åkrar och många stenrösen vittnar om att här har det varit knapert. Astrid Lindgren har i berättelsen om “Emil i Lönneberga” speglat ett folkkynne som formats av landskapet. Det gällde att vara rädd om pengarna, men det fanns också glädje och påhittighet.


Emilleden går genom skog och byar, intill åkrar och ängar med betande djur. Leden passerar våra respektive socknars kyrkor och knyter samman en förgången tid med nutid.

 

Vägbeskrivning Mariannelund:

Parkera vid Mariannelunds hembygdsgård. Följ skyltning mot Emilleden. Från parkeringen till startplatsen är det cirka 10 minuters promenadväg.

Kontakta Eksjö Tourist Center för utförligare vägbeskrivning och tips.


Skriv ut en enkel karta över Emilleden här:

Skylt med texten Emilleden i naturmiljö
Hästhage längs Emilleden

Taggar

#natur  #vandring 

Skylt med blå känga längs vandringsled

Kontaktuppgifter

Eksjö Tourist Center

meta fail

Alternativ rubrik

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper

Vandra Emilleden

Hembygdsgatan

Mariannelund

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.