Sachsiska Schweiz

Det "mytomspunna" Sachsiska Schweiz är ett litet naturområde där det sägs att kavalleriet på regementet begravde sina hästar. Det var också ett omtyckt ställe där många människor hade utflykter och promenader förr i tiden. 

Platsen som troligen är Sachsiska Schweiz är en vild och vacker djupt nedskuren bäckravin strax nedanför den gamla kvarnen Brånstorp som revs på 1980-talet. Kvarnen har gamla anor, troligen från 1400-talet och var i drift ända fram till 1951. Namnet på platsen sägs komma från en förmögen högre husarofficer som hade besökt Tyskland.


Hitta hit:

Från Eksjö: Kör riksväg 32 mot Tranås och precis innan du kommer fram till Norra Råsa tar du till vänster. (Brånstorp 4). Efter cirka 700–800 meter kommer du fram till två röda hus och direkt efter husen en liten korsning. Där svänger du vänster och kör cirka 70 meter fram tills där vägen delar sig. Sväng till höger och kör 400–500 meter. Där finns resterna av ett gammalt förråd byggt av sten. Gå sedan några meter så syns ett sommarhus som du fortsätter förbi längs en liten skogsväg och strax där nedanför ligger resterna av Brånstorps kvarn.

Taggar

#natur  #vandring 

Förstora bilden

Kontaktuppgifter

Eksjö Tourist Center

meta fail

Alternativ rubrik

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper

Sachsiska Schweiz

Österlånggatan 31

Eksjo

long: 57.720633 Lat: 14.908275