Perstorpsgölen (SM-gölen)

Perstorpsgölen är normalt en plats för ädelfiske. Det sätts regelbundet ut regnbåge och öring i sjön, och fiskarna i sjön är i regel mellan 1-4 kilogram stora.

Fiskarter:

Regnbåge (1-4 kg)


Fiskevårdsförening:

Eksjö Garnisons Fiskeklubb


Fiskekort:

Swish: 1230803577 (Mer instruktioner finns vid sjön.)


Ett fiskekort berättigar till fångst av tre fiskar, för att fortsätta fiska krävs ett nytt fiskekort. I Perstorpsgölen sätts det kontinuerligt ut regnbåge och öring. Familjekort finns att köpa och gäller för barn upp till 14 år.


Att tänka på:

Kräftfisket undantaget. Endast handredskap tillåtet (fluga och spinn med konstgjorda beten som drag, spinnare eller jigg). Dominerande insekter i gölen är nattsländor, fjädermygg, flicksländor och dykarbaggar. Den större fisken jagar ibland mört, varför en fiskimitation aldrig är fel att prova. Naturligt agn ej tillåtet! WC finns vid gölen. Bryggor för rörelsehindrade finns. Parkeringsplats intill gölen och rastplats med bänkar. Premiären sker den 24 april kl. 07:00 och fisket fortsätter sen fram till 24 oktober. Vinterfiske (pimpel) lördagar från och med januari och tills vidare.


Värt att veta:

På Perstorpsgölens is spelades den klassiska SM-finalen i bandy år 1949 mellan Nässjö IF och Edsbyn. Nässjö vann med 7-1. Gölen kallas därför oftast rätt och slätt SM-gölen.

Kontaktuppgifter

Stefan Axelsson

Alternativ rubrik

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper

Perstorpsgölen

long: 57.687050 Lat: 14.931736

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.