Fiska i Eksjö

Sportfiske eller avkoppling? I Eksjö kommun finns något för både den inbitne storfiskaren eller hobbymetaren som är på jakt efter en stunds avkoppling. Du kan fiska med fiskekort i ett 40-tal av de cirka 170 sjöar som finns i kommunen.

De flesta sjöar är källsjöar och de dominerande fiskarterna är abborre, gädda och mört. Abborren är ofta välväxt och även gäddfisket anses bra, men är en utmaning som kräver sin fiskare. Även brax och sutare finns och i kommunens största sjö, Solgen, finns ett bra bestånd av gös.


Lista med fiskesjöar i Eksjö kommun.


Fiskekort

Fiskekort finns att köpa på flera platser i Eksjö kommun och går även att köpa online. Olika fiskevårdsföreningar säljer också fiskekort som gäller i närliggande fiskevatten. Flera av fiskekortsförsäljarna har även båtuthyrning.


Eksjö Tourist Center säljer Eksjö fiskeklubbs fiskekort
Österlånggatan 31, Eksjö
Telefon: 0381-361 70
E-post: turism@eksjo.se


Fiskekort online
ifiske.se Länk till annan webbplats.


Eksjö Fiskeklubb

Ungdomar under 15 år får med metspö, kastspö och pimpel fiska fritt i Eksjö Fiskeklubbs arrenderade vatten. Ädelfiske samt kräftfiske ingår inte. På Eksjö Fiskeklubbs webbplats finns information om deras fiskevatten och kortpriser. Länk till annan webbplats. 


Eksjö fiskeklubb har öppet i klubblokalen på Justeliusgatan 35 i Eksjö under torsdagskvällar klockan 16–20 för alla som vill fiska.


Hyra flytvästar och isdubbar

Ska du vistas på sjön är det viktigt att du har flytväst på dig, vare sig sjön är frusen eller inte. För att du ska vara säkrare på dina is- och båtutflykter hyr Eksjö kommun bland annat ut flytvästar och isdubbar.


Besök Eksjö kommuns webbplats för mer information om var du kan hyra utrustning. Länk till annan webbplats.

Taggar

#barn&familj  #fiske  #natur 

meta fail

Fiska i Eksjö

Med cirka 170 stycken sjöar har Eksjö kommun goda fiskemöjligheter. I ett 40-tal sjöar får du fiska med fiskekort.

Fiskedrag i solnedgång