Året runt på Skälsnäs gård

I de småländska skogarna vid sjön Solgen ligger Skälsnäs Gård. Där har gården stått omhuldad av ett lugnt och naturskönt landskap sedan 1400-talet. På gården kan du ägna sig åt fiske i välrenommérade gös-vatten, svampplockning eller kanske helt enkelt bara njuta av lugnet och tystnaden.

Hyr stuga

På gården finns tre stugor varav två går att hyra året runt. Våren och hösten är typiska fiskemånader. Det är vanligtvis då som fisken i sjön är mest livlig. De som besöker Skälsnäs Gård på vintern uppskattar isfiske, skidåkning och att sitta framför den vedeldade kaminen och mysa. Ved till kaminen ingår i hyran.


Fiska

Solgen är en känd fiskesjö. Den har ett gott bestånd av gös, gädda och abborre och utöver de finns många andra arter, bland annat sutare, brax, mört, löja, lake, sarv, sik, siklöja, vimma, öring och signalkräfta.

Fiskekort för Skälsnäs fiskeområde säljs på gården och det finns även möjlighet att köpa fiskekort för andra delar av Solgen. Barn under femton år fiskar gratis i hela sjön. Endast handredskap är tillåtna då man fiskar i sjön.

 

Hyr båt och kanot

Båt med åror, 4 hk motor och bensin finns att hyra respektive köpa. Vill du inte fiska, men ändå komma ut på sjön finns kanot att hyra. Att paddla fram genom ett dimmigt sjölandskap på morgonen är ett minne för livet!

Taggar

#barn&familj  #fiske  #kanot&kajak&båt  #natur 

meta fail

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper

Skälsnäs Gård

Skälsnäs Gård

Eksjö

long: 57.585647 Lat: 15.096431