Tips!

Vinteraktiviteter runt knuten

Många längtar efter snötäckta landskap och den njutning som vinteraktiviteterna ger. Kanske pirret som infinner sig på väg till pulkabacken med värmande dryck nerpackad i ryggsäcken eller känslan av långfärdsskridskorna som glider över gnistrande is. När förhållandena tillåter finns det även konstsnö på flera håll i Eksjö kommun, något som möjliggör extra pålitlig och fin skidåkning.

Längdskidor

I Eksjö finns längdskidspår vid Skidstugan, som ligger utmed Skurugatavägen cirka 4 kilometer från Eksjö centrum. Där finns bland annat ett 3 kilometer långt belyst konstsnöspår och ett 5 kilometer långt natursnöspår.


Spårkort kan köpas på plats och betalas med swish. Besök föreningens webbplats för aktuell information. Länk till annan webbplats. Vid skidstugan finns även pulkabacke och grillplats.


I Mariannelund finns motionsspår på Slättvallen. Spåren är 1 kilometer, 5 kilometer, 10 kilometer samt en belyst sträcka på 2,5 kilometer. Sträckorna prepareras efter snötillgång. Besök skidspår.se för aktuell spårstatus. Länk till annan webbplats.


Övriga områden som ibland har preparerade spår är Brännemon och Ränneslätt i Eksjö.


Utförsåkning

I Ingatorp finns Valbackens Alpina som erbjuder utförsåkning på en 350 meter pistad nedfart med 70 meters fallhöjd. I backen finns två liftar, belysning och konstsnö som ger optimal skidåkning. Det finns även en snowboardbacke och pulkabacke för de minsta. Skidskola anordnas varje säsong och det finns även skid- och snowboarduthyrning, grillplats och servering med värmestuga. På Valbackens webbplats finns mer information om öppettider och priser. Länk till annan webbplats.


Vinterfiske

Vinterfiske är en avkopplande aktivitet, men kan också vara en rolig och stimulerande familjeaktivitet. Pimpla, åka skridskor, grilla och dricka varm choklad. När isarna bär ges finns stora möjligheter till varierat vinterfiske i omväxlande miljöer. Sök på vinterfiske här på sidan och få upp tips om fiskeklubbar och fiskevårdsföreningar som håller med fiske vintertid.


Långfärdsskridskor

Om du är intresserad av långfärdsskridskoåkning, men inte vill ge dig ut på egen hand kan du ta kontakt med Friluftsfrämjandet i Eksjö. De anordnar ledarledda skridskoturer för medlemmar när det finns skridskois. Besök Friluftfrämjandets webbplats för information om program och medlemsavgifter. Länk till annan webbplats.


Hyra flytväst och isdubbar

Ska du ut på isen? För att du ska vara säkrare på dina is- och båtutflykter hyr kommunen bland annat ut flytvästar och isdubbar. Läs mer om var du kan hyra säkerhetsutrustning. Länk till annan webbplats.

Förstora bilden

Kontaktuppgifter

Eksjö Tourist Center

Alternativ rubrik

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper