Tips!

Upplev dansbänkar i Eksjö

Njut av en unik dansupplevelse när du promenerar genom Gamla stan! På Fornminnesgården och på Lilla Torget kan du bli publik till Dansbänkar.

En dansbänk är en digital dansupplevelse som gör den professionella danskonsten tillgänglig för alla. Professionella danskonstnärer har valt ut platser runt om i Jönköpings län där de har skapat koreografier som är specifika just för den platsen och som besökarna kan uppleva via QR-koder.


Dansbänkar i Eksjö

Streetdansaren Chiara Gilioli har skapat dansverket "The three doors" på Fornminnesgården i Gamla stan. Musiken är skapad av Fredrika Burvall och verket är filmat av BloodPrint production. På Lilla Torget har danskonstnärerna Emma Strandsäter och Stina Nilsson skapat dansverket "Cirkla" som har filmats av Jonas Bjurgren och Carl Stenlöv.


Hur ser jag dansen?

På plats finns en QR-kod som scannas med mobilen. Öppna kameran, fokusera på QR-koden, och klicka på länken som visas. Genom den kan du se en film på dansen vid bänken där just du är.


Dansbänkar finns i hela länet

På flera ställen runt om i länet har danskonstnärer och koreografer skapat dansverk som har filmats, och som är specifika för just den platsen. Filmerna skiljer sig åt och du som besökare får möta olika antal dansare, olika dansstilar, och både professionella dansare och amatörer. Eftersom verken är platsspecifika behöver du ta dig till precis den plats där verket skapades för att ta del av upplevelsen.

Dansbänken är en idé utvecklad av DANSSpår, Kultur och utveckling Dans, Region Jönköpings län, i samarbete med flera av länets kommuner. Dansbänkarna i Eksjö görs i samarbete med Eksjö kommun. Fler bänkar kommer att lanseras under 2021 och senare.

Två personer som dansar i dunkelt ljusFörstora bilden

Alternativ rubrik

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper

Upplev dansbänkar i Eksjö

Österlånggatan 31

Eksjö

long: 57.669543 Lat: 14.9708209