Tips!

Gör en trästadsklassiker

Tillsammans med Hjo och Nora har Eksjö fått utmärkelsen Europa Nostra för det vördsamma bevarandet av kulturmiljöerna och den unika atmosfär som en trästad framkallar. Gör en trästadsklassiker och besök alla tre trästäderna!

Ingen av de tre trästäderna är den andra lik, alla har sin särskilda karaktär och atmosfär. Gemensamt är att de alla har en genuin småstadskänsla från en annan tid bevarad och levande. Passa på att besöka alla tre trästäder!


Så här gör du en trästadsklassiker:

Samla klistermärken genom att besöka varje stads turistbyrå – Eksjö, Hjo och Nora. För att kunna göra en trästadsklassiker behöver du ett kort där du kan samla klistermärken, detta kort hittar du i Tre Trästäders folder som finns att hämta på de tre turistbyråerna. Foldern kan också beställas via mail.


Appen Tre Trästäder

I appen TreTrästäder kan du ladda ner självguidade rundvandringar och bilturer i och till de tre städerna Eksjö, Hjo och Nora. Lär dig mer om städernas historia och kulturarv, få tips om platser värda att besöka och roliga stopp på vägen. Appen vänder sig till hela familjen, är gratis och laddas ner på GooglePlay eller AppStore från mitten av maj 2021. Sök på Tre Trästäder.


Cattus – rundvandring för hela familjen

Cattus är familjevandringen där liten och stor tillsammans får upptäcka Eksjö och stadens historia. Läs mer om Cattus.

En katt i skickarkläder som vinkar

Kontaktuppgifter

Eksjö Tourist Center

Webbplats

Alternativ rubrik

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper

Gör en trästadsklassiker

Österlånggatan 31

Eksjö

long: 57.669543 Lat: 14.9708209