Tips!

Cykla i filmlandskapet Småland

Söker du en aktivitet som passar hela familjen, där ni får vara utomhus en hel dag och samtidigt uppleva ett stycke svensk kultur och småländsk natur? Då är cykelturerna i filmlandskapet Småland något för dig!

Barnvänlig dagsutflykt

Turerna utgår från filmmuseet Filmbyn Småland i Mariannelund och går till filminspelningsplatser och turistattraktionerna Katthult och Bullerbyn, restaurangen Mossebo Gästhem och ekobyn Ingebo Hagar. Längs vägen passerar du flera platser där scener till filmerna om Emil i Lönneberga spelades in. En barnvänlig dagsutflykt och en perfekt aktivitet under din semester i Sverige.


Småland på riktigt
Cykelturerna är 12–65 kilometer långa och går genom stora skogar och idylliska byar, förbi röda stugor, levande bondgårdar, odlingslandskap och glittrande sjöar. Allt i en typisk småländsk miljö i ett kuperat och varierat landskap med vackra vyer. Du cyklar på mindre trafikerade asfaltsvägar, grusvägar och på delar av vandringsleden Sevedeleden. Parkera cykeln och stanna till vid historiska platser och unika naturfenomen och sevärdheter.

Kanske får du möta några av skogens vilda djur? Avsätt gott om tid för att hinna med stopp för bad samt mat- och fikapauser.

Hyrcykel och matpaket kan förbeställas. Hämtas och lämnas vid Filmbyn Småland.


Läs mer om att cykla i Eksjö.

Alternativ rubrik

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper

Cykla i filmlandskapet Småland

Spilhammarvägen 4

Eksjö

long: 57.669543 Lat: 14.9708209