Bada i Eksjö - testar

"Bada i Eksjö - testar

Runt om i Eksjö kommun finns många fina badplatser. Flera av dem har härlig sandstrand och badbrygga. Vissa ligger i anslutning till campingar med aktiviteter, medan andra ligger avskilt med bara naturen runt knuten. Är du sugen på att bada inomhus finns Prästängens simhall på Storegårdsområdet i centrala Eksjö.

Långanäs

Strax väster om Eksjö, vid sjön Långanäs östra strand, ligger natursköna Långanäsbadet. Badplatsen har sandstrand med badbrygga och hopptorn. Det finns även beachvolleyplan, omklädningsrum, WC och en kiosk med spontana öppettider under sommarmånaderna. Läs om Kaffestugan vid Långanäsbadet som har sommaröppet.


Prästängsbadet

Några minuters promenad från Eksjö stadskärna ligger Prästängsbadet vid sjön Hunsnäsen. Badplatsen har sandstrand, handikappanpassad badbrygga, hopptorn, omklädningsrum och WC (?). Det finns även en enkel gungställning och beachvolleyplan. I anslutning till badplatsen ligger Eksjö camping med kiosk, café, matservering, minigolf, lekplast, uthyrning av trampbåtar och en mängd andra aktiviteter. För den som vill motionera eller gå en naturskön promenad rekommenderas ”Hunsnäsen runt” som är cirka 5,7 km lång.


Movänta

I östra delen av Hult ligger Moväntabadet vid sjön Försjön. Badplatsen har sandstrand, handikappanpassad badbrygga, lekplats och WC. I anslutning till badplatsen ligger Movänta camping med kiosk och servering, boulebanor, minigolf, uthyrning av kanot och roddbåtar. På gång- och cykelavstånd finns vidsträckta strövskogar att upptäcka.

Information och öppettider Eksjö camping.


Gummarpsbadet

I Edshult (mellan Hult och Bellö) vid sjön Mycklaflon ligger natursköna Gummarpsbadet. Badplatsen har sandstrand, badbrygga, en liten lekplats och WC. I anslutning till badplatsen ligger Mycklaflons camping med kiosk, matservering, uthyrning av roddbåtar och kanoter. I närområdet ligger Norrsånna ekhage och naturreservat med en 1,2 km lång strövstig. Mycklaflon är också en populär fiskesjö.

Information och öppettider Eksjö camping.


Spilhammarsbadet

Strax öster om Mariannelund ligger Spilhammarsbadet vid Södra Åsjön. Badplatsen är omringad av vacker natur och har sandstrand, handikappanpassad badbrygga, hopptorn, gunga, WC, TC och omklädningsrum. Precis intill ligger Sommartorpet med café, matservering och minigolf. I anslutning till badplatsen ligger också Spilhammars camping som erbjuder uthyrning av kanoter och båtar. På gångavstånd finns film- och upplevelsecentrumet Filmbyn Småland.


På Eksjö kommuns webbplats finns information och öppettider till inomhusbadet Prästängshallens simhall.länk till annan webbplats


Lista med fler badplatser och Information om skötsel och vattenkvalité.länk till annan webbplats

Taggar

#bad&spa  #barn&familj  #natur 

Kontaktuppgifter

Eksjö Tourist Center

meta fail

Alternativ rubrik

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper

Detta är en rubrik som syns vid hover över nålen i kartan

Österlånggatan 31

Eksjo

long: 57.669543 Lat: 14.9708209

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.