Tips!

Sverigepremiär för Bonnie & Clyde i Eksjö

Den 28 februari är det dags för en unik Sverigepremiär i Eksjö. Det är föreningen Teatertolvan som sätter upp den dramatiska historien om banditparet Bonnie & Clyde, en musikal om kärlek, äventyr och brottslighet.

Jonas Adolfsson, producent, berättar att Teatertolvan har fått rättigheterna att vara först ut med musikalen i Sverige.


– Vi är enormt stolta över förtroendet att, tack vare vårt goda renommé och att vi hållit en hög kvalitet i tidigare produktioner, få ha Sverigepremiär av Bonnie & Clyde. Vi får alla våra rättigheter av Music Theatre International i London. Så detta visar att vi närmar oss vårt mål att bli en högklassig amatörförening som har ett professionellt arbetssätt!


Och hur har det gått på repetitionerna, börjar ni bli varma i kläderna?

– Det rullar på väldigt bra. Alla är inlästa på manuset och fokuserade när vi repar. Så nästa steg blir att få in alla kläder, byten och rekvisita.


Hur är stämningen och förväntningarna inför premiären, hinner ni med allt?

– Stämningen är verkligen på topp med en otroligt varm gemenskap och vi är så förväntansfulla inför premiären. Vi längtar efter att få visa den här superba musikalen! Denna helgen (3 veckor innan premiären) så finslipar vi och kör genomdrag. Nästkommande helger så kommer vi köra in all teknik och orkestern på plats.


Föreställningen kommer att visas i aulan på Eksjö gymnasium under fyra helger i februari och mars. Premiären är den 28 februari. 

Biljetter säljs på Eksjö Tourist Center och via Norticlänk till annan webbplats.


Om musikalen (citat från Teatertolvans webbplats):

”Under den stora amerikanska depressionen gick Bonnie Parker och Clyde Barrow från att vara två småstadsnollor i västra Texas till att bli Amerikas mest omtalade hjältar och Texaspolisens värsta mardröm.”

”Tvingade att konstant vara på flykt, tar kärleksparet till rån och mord för att överleva. Medan parets kändisskap blir allt större kommer deras oundvikliga slut allt närmare.”

Kontaktuppgifter

Jonas Adolfsson

Spelperiod

28 februari–21 mars

Östanå Aula, Eksjö

Webbplats

Alternativ rubrik

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper

Sverigepremiär för Bonnie & Clyde i Eksjö

Läroverksgatan 8

Eksjö

long: 57.669543 Lat: 14.9708209

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.