23 april 2022 till 18 september 2022

Eksjö museum

Utställning: Bamse och andra vänner ur seriernas värld

Originalillustrationer från seriealbum och tecknade filmer från svenska och amerikanska serieskapare visas. Lekmiljöer för barn och en utställning för hela familjen.

Utställningen öppnar med stort Bamse-kalas lördag 23 april klockan 13. Det blir filmvisning, popcorn och andra festligheter. Alla barn hälsas extra välkomna!

 

Eksjö museum visar i sommar en utställning med bilder från tecknade serier och filmer. I samarbete med en samlare visas filmceller från tre olika Bamsefilmer samt originalillustrationer till seriealbum med Katten Gustaf och från Disney-album.


Bamse skapades av serietecknaren och animatören Rune Andreasson år 1966 och har utvecklats till en av Sveriges mest framgångsrika serier för barn. Serien blev med tiden känd för att ta upp viktiga rättvisefrågor och Bamse har en tydlig och uttalad moral. I anslutning till Bamsebilderna finns lekmiljöer för barn, med Farmors kök och Varglyan.


Garfield., eller Katten Gustaf som hans svenska namn är, är kanske Bamses motsats. Lat och egenkär, med en särskild förkärlek för lasagne och TV-tittande. Serien skapades i USA av Jim Davis. I utställningen visas också original till seriealbum med Walt Disneys karaktärer Musse Pigg, Janne Långben och Kalle Anka.


Allt material har lånats ut av Roy Gustafsson.

Taggar

#barn&familj  #design&konst&hantverk  #kultur  #nöje 

Bamse med dunderhonung
meta fail

Alternativ rubrik

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper

Konstutställning: Bamse och andra vänner ur seriernas värld

Österlånggatan 31

Eksjo

long: 57.669543 Lat: 14.9708209