Kommande datum:

24 juni 2020 19.00

1 juli 2020 19.00

15 juli 2020 19.00

22 juli 2020 19.00

22 juli 2020 19.00

29 juli 2020 19.00

5 augusti 2020 19.00

12 augusti 2020 19.00

19.00

Eksjö

Sommarkonserter i Hult-Edshult, Höreda och Mellby kyrkor

Under onsdagskvällarna i sommar kommer det att hållas mindre konserter. Kyrkorna kommer att följa det rekommenderade antalet max 50 personer på plats. Se texten nedan för mer information om varje tillfälle.

24/6 ”Musikens glädje och skönhet”, Höreda kyrka

Urban och Marie Gärdborn piano och sång, Per Utbult, trumpet,

Varierat program, från klassiskt till visa.

 

1/7 ”Om sommaren sköna”, Mellby kyrka

Sommarmusik i fin tappning av denna trio som utgörs av Ann-Marie Daag Albrechtsson (piano) kyrkomusiker i Aspelands pastorat. Anders Nilsson (dragspel) ,kyrkvaktmästare i Ingatorp och Bellö församlingar och Bengt-Åke Svensson (bas). Repertoaren blandas mellan gånglåtar, polskor och musik ur Kristina från Duvemåla och även ett och annat klassiskt stycke.

 

15/7, ”Från vemod till hopp”- med Hördegårds 4 , Mellby kyrka

Hördegårds Fyra turnerar på olika scener runt om i landet och har medverkat i såväl TV som radio. Kvartetten spelar ett spännande och omväxlande program där Magnus omtyckta texter och musik handlar om drömmar och tro, ibland om vemod och sorg och i andra sånger om kärlek och hopp. Det är jazz, pop, visa, folkmusik med svenska texter för en lyssnande publik. Det är lekfullt, vackert, inspirerande och en smula melankoliskt.

Medverkar gör: Magnus Hördegård: Piano, text och musik, Allis Brorsson: Sång och fiol, Gustav Hördegård: Elbas och kontrabas och Magnus Bogvist: trummor

 

22/7 ”Glada tongångar med Eiberts jazzkvartett”, Edshults kyrka

Denna kväll blir ett lyckopiller med ett knippe svängiga sånger med Eibert Einarsson, Eksjö och hans jazzkvartett som kommer från Eksjö med omnejd.


29/7 ”En trombon, en gitarr, massor med musik”, Höreda kyrka

Duon: 2ofakind svänger sig ut i en blandning av avancerade rytmer och harmonier till enkla melodier och rytmer med en stark närvaro.

Fredrik Wiklund - frilansande trombonist som turnerat och kompat Sveriges underhållningselit de senaste tjugo åren. Hans mjuka ton och virtuosa solon gör honom även till en eftertraktad solist.
Tony Sjögren - musiker med fler än sex strängar på lyran. Spelar ofta i duo- eller trioform där hans finstämda gitarrspel får komma till sin rätt.

 

5/8 ”Roland Lundgren – sånger vi minns”, Hults församlingshem

Duon ”Curt och Roland” är ett begrepp i den kristna musikvärlden och medverkade på många scener och i TV och radio. När Curt gick bort fortsatte Roland att spela och ge ut skivor. Denna kväll kommer vi att få höra sånger vi minns och som än idag ger hopp.

 

12/8 ”Elin Bergstrand med vänner”, Hults församlingshem

Vi är så glada att denna kväll få lyssna till Elin som har sina rötter utanför Hult samt hennes musikaliska vänner. Elin är utbildad sångpedagog vid musikhögskolan i Örebro och undervisar på Liljeholmens folkhögskola. Under kvällen kommer vi nog att få höra någon psalm, en och annan visa och lite jazz i fin sommarkvällsblandning.

Taggar

#kultur  #musik&festival  #nöje 

Kontaktuppgifter

Svenska kyrkan i Mellby, Höreda, Edshult-Hult

Alternativ rubrik

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper

Sommarkonserter i Hult-Edshult, Höreda och Mellby kyrkor

Höreda

Eksjö

long: 57.669543 Lat: 14.9708209

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.