26 september 2022 till 2 oktober 2022

Lägg in plats

Krisberedskaps­veckan

Under veckan erbjuds föreläsningar på Eksjö stadsbibliotek och aktivitet på Stora torget med fokus på krisberedskap och hemberedskap. Du möter Försvarsutbildarna och Räddningstjänsten.

Ett långvarigt strömavbrott eller någon annan allvarlig störning i samhället kan göra att vardagen vänds upp och ner. Med rätt förberedelser bidrar du till att både du och hela landet klarar en svår påfrestning bättre, oavsett vad som har hänt.


Föreläsning “För din säkerhet”

Föreläsningen “För din säkerhet” hålls av Försvarsutbildarna i samarbete med Eksjö kommun. Föreläsningen är kostnadsfri och öppen för allmänheten. Du som deltar får grundläggande kunskaper om var du hittar information vid kriser och hur du stärker din förmåga att ta hand om dig själv och dina nära vid kriser i samhället. Du får också med dig en checklista. Föreläsningen hålls vid två tillfällen på Eksjö stadsbibliotek, 28 september och 1 oktober, och du anmäler dig via länken nedan (maxantal 120 personer). Välj "Eksjö" under "Jönköpings län".


Onsdag 28 september, klockan 1821 (anmälan senast 26 sep)
Lördag 1 oktober, klockan 1013 (anmälan senast 29 sep)
Anmälan: www.forsvarsutbildarna.se/kris Länk till annan webbplats.

 

Om krisberedskap och hemberedskap på Stora torget

Räddningstjänsten och Försvarsutbildarna är på Stora torget i Eksjö på onsdag 28 september klockan 9–15 och pratar om krisberedskap, hemberedskap och visar upp en krislåda.

Stora torget 28 september, klockan 915


Krisberedskapsveckan

Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Den genomförs alltid vecka 39 och i år 26 september till 2 oktober.

Taggar

#föreläsningar&mässa 

Mat, konserver och vatten på bord.
meta fail

Alternativ rubrik

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper

Eksjö stadsbibliotek

Kaserngatan 20B

Eksjo

long: 57.669543 Lat: 14.9708209