14 maj 2022 till 28 maj 2022

Eksjö centrum

Konstfönster Eksjö

Under tre lördagar i maj kommer lika många konstnärer att byta sin vanliga ateljé mot en något udda arbetsplats – ett skyltfönster i centrala Eksjö. Se konstnärerna måla live utifrån idéer om hur en framtida småstad kan se ut!

Konstnärerna som deltar: 


Lördagen den 14 maj

Trond Sander Welstad,
Instagram: @trondsanderwelstad Länk till annan webbplats.


Lördagen den 21 maj

Nathalie Fjäll

www.bytavla.se Länk till annan webbplats.


Lördagen den 28 maj

Liu Lifen

www.liulifen.com Länk till annan webbplats.

 

Målning pågår mellan klockan 10 och 14.


Motivet som konstnären väljer att måla kan vara en detalj som är ett signum för staden eller kanske ett större perspektiv. Det är upp till var och av konstnärerna att tolka. Kom och ta del av den skapande processen i realtid och se hur färger, penslar och kreativitet skapar framtidsbilder av Eksjö!


Verken som konstnärerna skapar under lördagarna i maj kommer att bjudas ut till försäljning innan de nya hyresgästerna flyttar in i lokalen.
Syftet med projektet är att lyfta fram och främja lokala konstnärer i Eksjö kommun och samtidigt ge alla som bor i eller besöker Eksjö en trevlig och spännande upplevelse under tiden en ledig lokal letar efter en entreprenör.


- Att fylla tomma skyltfönster med liv bidrar till en positiv bild och en attraktiv stadskärna. Det som är spännande är att många lokaler nu börjar fyllas och vi har haft angenäma problem att hitta en lokal som vi kan använda, säger Helén Lindqvist, vd Eksjö.nu, ledamot i styrelsen för Eksjö Stadsutveckling och en av initiativtagarna till Konstfönster Eksjö.


Bakom projektet finns Eksjö Stadsutveckling (ESU) tillsammans med Eksjö kommun, Eksjö museum & Tourist center, Eksjö Konstförening och Höglandets Konstronda.


Stort tack till Norrgården AB, Ambri´s Italien och Rosso fisk och skaldjur för att vi får låna skyltfönstren i er vackra lokal!

Taggar

#barn&familj  #design&konst&hantverk  #kultur 

Kontaktuppgifter

Helén Lindqvist

Kontaktuppgifter

Johan Lindfors

Öppettider

Klockan 10–14

meta fail

Alternativ rubrik

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper

Konstfönster Eksjö

Södra Storgatan 14

Eksjo

long: 57.669543 Lat: 14.9708209