9 september 2023 till 10 september 2023

Jönköpings län

Gårdsrundan 2023

För tredje året i rad anordnas Gårdsrundan som förra året hade över 13 000 besökare. I år genomförs Gårdsrundan samtidigt som SM i skog*, SM i fårklippning*, Matrundan i Kalmar och MAT-veckan i Kronoberg.

Syftet med Gårdsrundan är att fler invånare i Jönköpings län ska få möjlighet att upptäcka länets matproducenter, förädlare, öppna gårdar, caféer, bagerier, restauranger och hotell som jobbar med lokala råvaror. Bland de anmälda producenterna och verksamheterna finns också kulturreservat och naturbrukscentrum i Jönköpings län.


Interaktiv karta

Med hjälp en interaktiv karta får du som besökare mer information om aktiviteterna hos alla medverkande och kan forma din egen runda. Under Gårdsrundan i september håller alla verksamheter öppet klockan 10–16, men flera av dem kan du besöka också vid andra tillfällen.


Den interaktiva kartan publiceras längre fram.

 

Anmäl verksamhet

Fram till 15 maj kan du anmäla din verksamhet till Gårdsrundan. Länk till annan webbplats.

Att vara med på Gårdsrundan är kostnadsfritt, men man förbinder sig att ha öppet för besökare både lördag och söndag, mellan kl.10-16.

Alla som producerar, förädlar och säljer råvaror och livsmedel från Jönköpings län är välkomna att vara med och visa upp sin verksamhet, hur mat produceras och förädlas i vårt län.


Gårdsrundan arrangeras inom ramen för arbetet med den regionala livsmedelsstrategin och utgör ett samarbete mellan Region Jönköpings län, LRF, Länsstyrelsen i Jönköpings län, Hushållningssällskapet Jönköping, Jönköpings kommun, Vetlanda kommun, NUVAB, Enter Gislaved och Smålands Turism.

 

*dessa aktiviteter äger rum 9 september på Stora Segerstad naturbrukscentra.

Taggar

#barn&familj  #marknader 

Korg med broccoli

Kontaktuppgifter

Christina Odén, Region Jönköpings län

Webbplats

meta fail

Alternativ rubrik

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper

Gårdsrundan 2023

Österlånggatan 31

Eksjo

long: 57.669543 Lat: 14.9708209