17 september 2022 till 18 september 2022

Jönköpings län

Gårdsrundan 2022

I år genomförs Gårdsrundan i Jönköpings län samtidigt som Matrundan i Kalmar och Kronoberg, vilket gör helgen till ett av de största mateventen i Sverige.

Syftet med Gårdsrundan är att fler invånare i Jönköpings län ska få möjlighet att upptäcka länets matproducenter, förädlare, öppna gårdar, caféer, bagerier, restauranger och hotell som jobbar med lokala råvaror. Bland de anmälda producenterna och verksamheterna finns också kulturreservat och naturbrukscentrum i Jönköpings län.

 

Under juni publiceras en interaktiv karta med förteckning över alla som deltar i Gårdsrundanm, klicka här. Länk till annan webbplats. Med hjälp av kartan får du som besökare mer information om aktiviteterna hos alla medverkande och kan forma din egen runda. Under Gårdsrundan i september håller alla verksamheter öppet klockan 10-16, men flera av dem kan du besöka också vid andra tillfällen. Många av de medverkande i Gårdsrundan kommer att ha öppet under sommaren, så via den digitala kartan går det att hitta inspiration till många härliga utflykter.

 

Gårdsrundan arrangeras inom ramen för arbetet med den regionala livsmedelsstrategin och utgör ett samarbete mellan Region Jönköpings län, LRF, Länsstyrelsen i Jönköpings län, Hushållningssällskapet Jönköping, Jönköpings kommun, Vetlanda kommun, NUVAB, Enter Gislaved och Smålands Turism.

Taggar

#barn&familj  #marknader  #mat&dryck 

Kontaktuppgifter

Christina Odén, Region Jönköpings län

Webbplats

meta fail

Alternativ rubrik

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper

Detta är en rubrik som syns vid hover över nålen i kartan

Österlånggatan 31

Eksjo

long: 57.669543 Lat: 14.9708209