28 juli 2022 till 30 juli 2022

Stora torget, Eksjö

Eksjö International Tattoo

Under Eksjö International Tattoo kommer Stora Torget i Eksjö åter att förvandlas till en arena för unika musikupplevelser som inte lämnar någon oberörd.

Eksjö Tattoo

Hemvärnsmusikkårerna i Eksjö och Östergötland. De kommer att bilda en stor (80 personer) musikkår som kommer att inleda tattooet med en specialkomponerad inledningsfanfar. Därefter kommer man att genomföra ett kort program tillsammans med fanförare ur Ing2 och SWEDEC med respektive förbands fana.


Marinens ungdomsmusikkår. Eksjö International Tattoo har som tradition att alltid erbjuda plats för en ungdomsmusikkår. Marinens ungdomsmusikkår är förmodligen bäst i Sverige, och består av ungdomar från främst södra Sverige som samlas inför speciella konserter eller andra engagemang som till exempel tattoo.


Southern Highlanders Pipes&Drums. Erfarna och skickliga säckpipemusiker från Storbritannien som besökte oss 2016 och har varit inplanerade för besök även vid de inställda evenemangen.

 

Lettiska arméns musikkår. Förra gången hade vi en lettisk ungdomsmusikkår, nu tar vi ett steg till och engagerar denna skickliga yrkesmusikkår.


Fanfarekorps nationale reserve. En halvprofessionell musikkår från Nederländerna av hög klass.


Heeresmusikkorps från Ulm. En av tyska försvarsmaktens musikkårer som ofta besöker tattooer runt om i Europa men som tidigare inte varit i Sverige


Olomouch Military Band. För första gången har vi en tjeckisk yrkesmusikkår i uppställningen.


Förutom deltagande orkestrar planeras även för att engagera dansare och en soloartist.


Program

Efter inledningsnumret kommer varje musikkår att genomföra ett figurativt program om cirka 10 minuter vardera. Som avslutning kommer samtliga medverkande in till den pampiga finalen. Traditionellt framförs där ”Bred Dina Vida Vingar” med signaltrumpetare i kyrktornet, därefter sjungs nationalsången. Slutligen halas nationsflaggorna innan musikkårerna marscherar ut och föreställningen är till ända.


Biljetter kan köpas från 1 december på Nortic, Eksjö Tourist Center, Emilkraften i Mariannnelund och Hotell Högland i Nässjö.

Eksjö Tattoo

Taggar

#barn&familj  #kultur  #musik&festival  #nöje 

Biljetter

Biljetter kan köpas från 1 december på Nortic Länk till annan webbplats., Eksjö Tourist Center, Emilkraften i Mariannnelund och Hotell Högland i Nässjö.

Webbplats

meta fail

Alternativ rubrik

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper

Eksjö International Tattoo

Stora torget

Eksjo

long: 57.669543 Lat: 14.9708209