7 augusti 2020 till 8 augusti 2020

Stora torget, Eksjö

Eksjö International Tattoo – inställt

OBS! Evenemanget är inställt.

 

Under Eksjö International Tattoo kommer Stora Torget i Eksjö åter att förvandlas till en arena för unika musikupplevelser som inte lämnar någon oberörd. Välkommen till någon av föreställningarna den 6–8 augusti 2020!

Eksjö Tattoo

Biljetter och presentkort till Eksjö International Tattoo 2020 sälja via Norticlänk till annan webbplats och Eksjö Tourist Center.


”Internationella toner med militära förtecken”

Så kan Eksjö International Tattoo beskrivas rent musikaliskt. Men upplevelsen är större än så. En pampig, färgstark och spektakulär show i hjärtat av trästaden Eksjö. Säreget för Eksjö International Tattoo är att det är placerat mitt i staden med arenan omgiven av husen med anor från 1500-talet, kyrkan, stadshotellet och den stolta ryttarstatyn som en del av sceneriet. Detta är en miljö som inspirerar både agerande och publik.


Tattoo i Eksjö genomfördes för första gången 1989. Vid föreställningen 2014 dubbeljubilerade evenemanget då det genomfördes för tionde gången, 25 år efter dess premiär. Det är därmed det äldsta aktiva tattooet i Sverige. Det är ingen slump. Eksjö är en modern militärstad, en företagsam smålandskommun och en levande evenemangsstad. Tattooet knyter samman dessa delar.


Under åren har Eksjö International Tattoo gästats av musikkårer från en lång rad olika länder förutom Sverige. Mest långväga är The Derwent Concert and Marching Band från Tasmanien som medverkade 2001. Orkestrar från Norge, Finland, Danmark, Estland, Lettland, Ukraina, Tjeckoslovakien, Storbritannien, Kanada, USA, Mexico, Österrike, Turkiet, Skottland, Norge, Vitryssland, Armenien, Polen, Holland,Tyskland och fler därtill, har medverkat under åren.


Arenan rymmer drygt 2 000 sittplatser och fylls av publik från när och fjärran. Besökarna kommer från området runt Dalarna och söderut. Intresset för tattooer är stort bland alla åldersgrupper – från barnfamiljer till seniorer. Även för bussresearrangörer är Eksjö International Tattoo ett populärt och återkommande inslag där resorna gärna kombineras med mat, fika och strosande i Eksjös stadskärna.


Föreningen Eksjö International Tattoo genomför evenemanget på uppdrag av Eksjö kommun och i samarbete med Försvarsmakten, Eksjö garnison och Svenska Kyrkan.

Eksjö Tattoo

Taggar

#barn&familj  #kultur  #musik&festival  #nöje 

Eksjö International Tattoo

Biljetter

Biljetter köps via nortic.selänk till annan webbplats och Eksjö Tourist Center.

 

Vid frågor och biljettbokningar till grupper maila bokningar@eksjotattoo.se

Webbplats

meta fail

Alternativ rubrik

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper

Eksjö International Tattoo

Stora torget

Eksjo

long: 57.669543 Lat: 14.9708209

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.