Lägergården Klinten

Klinten är en frilufts- och lägergård som ligger på det Småländska höglandet i Eksjö kommun. Gården är naturskönt belägen i småländsk skog med en fantastisk utsikt över den vackra sjön Försjön.

Lägergården Klinten ligger inom ett naturreservat med samma namn. Inom gångavstånd finns även naturreservatet Skurugata med sevärda naturfenomen. Vid Klinten finns också en trevlig badplats som inbjuder till svalkande kvällsdopp.


Aktiviteter på Klinten

Ge dig ut med kanoter för en härlig tur på den vackra sjön Försjön. Sex kanoter finns och även flytvästar. Sjön inbjuder även till trevliga fisketurer på jakt efter gammelgäddan. Fiskekort finns att köpa på Movänta camping eller Hulthallen.


Omgivningen erbjuder goda förutsättningar för härliga promenader och vandringsutflykter. På gården finns tillgång till grillplatser i direkt anslutning till Försjöns strand.


Vid Klinten finns fina möjligheter att bedriva lägerverksamhet med skolklassen eller scoutgruppen. Mötes- och konferensanläggningen hyser goda möjligheter att kombinera det kloka tänkandet med festligheter. Klinten är en ypperlig plats för att fira speciella tillfällen såsom födelsedagsfester och bröllop.


Boka Klintens lägergård

Bokning och förfrågningar sker via Eksjö kommun kontaktcenter. Nycklar till hela anläggningen hämtas och lämnas på Almgården, Sofieholmsgatan 2, 575 33 Eksjö. Telefonnummer till Almgården är 070-2675778. Om något inträffar under vistelsetiden och ni behöver komma i kontakt med ansvarig ring 0381-361 06 eller 070-496 83 49.


Vid inchecksdagen får man tillgång till anläggningen klockan 12.00. Samma tid gäller dagen då det är dags att lämna anläggningen. Hyresgästen är ansvarig för att hela anläggningen är städad vis utcheckning. Om städningen ej genomförts tillfredställande, utförs den av en städfirma och hyresgästen får då betala den kostnaden.

Ladan vid Klintens lägergård
Sovplatser i Klintens lägergård

Taggar

#vandrarhem&grupplogi 

Kontaktuppgifter

Eksjö kommuns kontaktcenter

Prisinformation

April, maj, sept & okt:

2600 SEK / dygn


Juni, juli, aug:

3600 SEK / dygn

Webbplats

meta fail

Alternativ rubrik

Extern beskrivning, blir giltig om textmodulens namn ändras från "!Beskrivning" till "Beskrivning"

Genrebild papper

Lägergården Klinten

Ägersgöl

Eksjö

long: 57.6657577 Lat: 14.9833921

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.